Družinska zdravnica Katarina Skubec Moćić: pandemije je konec, slovenske smernice imamo – kaj pa zdaj?

Pandemije je konec, slovenske smernice imamo – kaj pa zdaj?

29. 5. 2023

So danes še kakšni zadržki za optimalno obravnavo v ambulantah družinske medicine? O prednostih in nalogah družinskih zdravnikov v obravnavi oseb s sladkorno boleznijo tipa 2 razmišlja Katarina Skubec Moćić, dr. med., spec. družinske medicine iz ZD Celje.

Najnovejša priporočila za obravnavo diabetične noge

29. 5. 2023

V začetku maja je v Haagu na Nizozemskem potekal mednarodni kongres, kjer so bila predstavljena posodobljena priporočila za obravnavo diabetične noge. Novosti predstavlja doc. dr. Mojca Lunder, dr. med., spec. interne medicine s KO za endokrinologijo, diabetes in presnovne bolezni UKC Ljubljana.

NSAR: recept za srčno popuščanje?

29. 5. 2023

Tudi kratkotrajna uporaba nesteroidnih protivnetnih zdravil (NSAR) je povezana s povečanim tveganjem za srčno popuščanje pri osebah s sladkorno boleznijo tipa 2, so ugotovili v raziskavi, nedavno objavljeni v Journal of the American College of Cardiology. Predstavljamo ključne ugotovitve.

»Skoraj potisnili smo jih v motnje hranjenja«

29. 5. 2023

Na 12. mednarodnem srečanju DiaMind je dr. Karin Kanc, dr. med., spec. interne medicine in certificirana integrativna psihoterapevtka, skupaj z drugimi strokovnjaki izpostavila, da ima veliko ljudi s sladkorno boleznijo tipa 1 pogosto spregledano pridruženo motnjo hranjenja. Kaj spregledajo zdravniki?

Kaj bi morale piti osebe s sladkorno boleznijo tipa 2?

29. 5. 2023

Odvisno od vsebnosti sladkorja in nekaterih drugih sestavin imajo pijače različen vpliv na zdravje, manjkajo pa dokazi o vplivu različnih pijač na zdravje oseb s sladkorno boleznijo tipa 2, ki imajo spremenjen metabolizem. Kaj so ugotovili v raziskavi, nedavno objavljeni v reviji BMJ?

O nas

Portal Diabetes-academia.org je zbirno mesto preverjenih informacij in novosti iz področja zdravljenja sladkorne bolezni. Uredništvo, v katerem deluje izkušena ekipa urednikov in novinarjev v sodelovanju z zdravniki, je član združenja European Medical Writers Association.

ISSN 2712-4088

Kontakt

AdriaSonara d.o.o.
Italijanska ulica 8
1000 Ljubljana

Pravne informacije

© 2024 AdriaSonara d.o.o. Vse pravice pridržane. Izdelava AB Skupina. Nastavitve piškotkov.